Excursies

Excursie Een excursie bij Hoeve Nekum is beslist de moeite waard. U wordt ontvangen op de prachtige monumentale Limburgse hoeve waar de rondleiding begint.

Bij de hoeve hebben wij speciaal voor onze gasten een demonstratie-wijngaard aangelegd, waar de teelt van de druiven wordt uitgelegd. De kwaliteit van de druiven vormt de basis van de wijn.

De rondleiding wordt vervolgd in de wijnkelder waar de vinificatie en de opslag plaats vindt. Het proces begint met het persen van de druiven, in de moderne computergestuurde pneumatische pers.

Daarna volgt de temperatuur gestuurde vergisting van het verkregen druivensap in grote roestvrijstalen vaten. De dan ontstane jonge wijn krijgt nog zes maanden de tijd om in de vaten te rijpen, waarna het bottelen plaatsvindt. In de fles krijgt de wijn nog voldoende gelegenheid om verder te rijpen.

De rondleiding wordt afgesloten met een proeverij in het proeflokaal. Deze ruimte is speciaal ingericht voor het ontvangen van groepen. Tijdens de proeverij worden vijf verschillende wijnen van Hoeve Nekum aangeboden, met daarbij limburgs roggebrood met kaas of ham.

De rondleidingen die circa anderhalf tot twee uur duren, worden het hele jaar door gegeven voor groepen vanaf 10 personen. Reserveren is noodzakelijk.

Reserveer snel en eenvoudig een excursie via onze website »


Tips

Een excursie bij Hoeve Nekum is o.a. prima te combineren met: